Advipro Tomorrowland
visual
Project

5 jaar bij Advipro: een terugblik van Principal Project Engineer Stefan

Trainingsprogramma in de GxP Academy

Door mijn gebrek aan ervaring in deze nieuwe sector, waren enkele opleidingen en trainingen zeker nodig. Gelukkig kon ik daarvoor terecht bij The GxP Academy van Advipro, hun gloednieuwe trainingcenter met bijhorende cleanroom. Tijdens deze leerrijke periode, heb ik bovendien ook de kans gekregen om met een aantal leuke collega’s mee te lopen en op die manier meer inzicht te krijgen in hun project. Dit heeft natuurlijk mijn interesse voor life sciences nog meer versterkt. Ik was daarom ook zeer enthousiast wanneer ik kon starten in mijn eerste project bij Alcon/Novartis als Validatie Ingenieur.

Alcon/Novartis

Je kan het zo gek niet bedenken, maar bij Alcon mocht ik het project overnemen van niemand minder dan Ruben zelf. Gelukkig werd ik niet aan mijn lot overgelaten en konden we enkele weken samenlopen om een vlotte overdracht te garanderen. Als Validatie Ingenieur was ik in eerste instantie verantwoordelijk om kwalificatie dossiers op te stellen van clean piping, cleanrooms en HVAC installaties. Na enige tijd kreeg ik ook zelf projecten toegewezen om van A tot Z op te volgen. Zo werd ik de aangewezen project ingenieur voor het plaatsen van een nieuw CIP/SIP station met bijhorende cleanroom- , HVAC- en utility-aanpassingen. Maar ook kleinere opdrachten zoals het wegwerken van overbodige triclamp-koppelingen in een leidingennetwerk van gedestilleerd water heb ik met succes uitgevoerd. Dit heb ik met plezier gedaan gedurende 2 jaar, maar met de geboorte van mijn zoon was het tijd om dichter bij huis te werken. Gelukkig kon ik hiervoor op Advipro rekenen en stond mijn volgende project klaar bij Fujirebio.

AdviZoo

Fujirebio

De opdracht bij Fujirebio was gericht op equipment validatie. Zo moest ik de selectie, de aankopen en de bijhorende verificatie testen uitvoeren van een uitgebreid assortiment aan toestellen zoals onder meer een filter integriteitstester, een torquemeter, een semi-automatische vulmachine, een heat sealer, mixing tanks, …. Ook de procedures opstellen en de operatoren trainen in het gebruik van de toestellen behoorde tot mijn takenpakket. Een uitdaging, aangezien dit nieuw terrein was voor mezelf. Uiteindelijk bleek de ervaring bij Alcon nog meer bruikbaar dan ik initieel had ingeschat en verliep alles zeer vlot. Het einde van deze opdracht viel rond dezelfde tijd dat het COVID virus zijn intrede maakte in België. Wederom kon ik rekenen op Advipro voor mijn volgende project, deze keer bij Pfizer in Puurs.

Pfizer

Eenmaal gestart bij Pfizer was het onmiddellijk duidelijk dat ik zou gaan meewerken aan de opstart van de productie van het COVID vaccin. Het gaf me een enorme motivatieboost om mee te werken aan een opdracht met zo’n maatschappelijke relevantie. Samen met een team van enorm gemotiveerde en gedreven ingenieurs zijn we erin geslaagd om de productie in een recordsnelheid op te starten en in een hetzelfde sneltempo verder uit te breiden. Een pittige periode, maar toch wel iets om trots op te zijn.

Feest

De boog moet niet altijd gespannen staan, dus soms mag er ook eens gefeest worden! Ook daar stond Advipro de afgelopen jaren klaar voor ontelbare leuke evenementen en activiteiten. Met als absolute hoogtepunt in 2018, waar we met het hele bedrijf zijn gaan feesten op Tomorrowland als VIP’s. Er zijn volgens mij niet veel betere plaatsen om aan teambuilding te doen dan op zo’n geweldig festival…

Bedankt aan Advipro om dit allemaal mogelijk te maken! Op naar de volgende mijlpijl van 10 jaar?