Timothy
visual
Project

Van Junior tot Senior Project Engineer in Sterilisatie Validatie

Eva-Van-Cluysen 2019
Eva Van Cluysen
Senior Validation Engineer
Yani Maris 2022
Yani Maris
Project Engineer

Hoe ervaart een net-opgestarte Advipro collega de eerste weken en maanden op project?

Senior Sterilisation Validation Engineer Eva en Junior Project Engineer Yani geven een terugblik op hun traject, zowel van op de werkvloer als van hun persoonlijke groei.

Ontdek hun parcours van junior tot senior project engineer binnen sterilisatie validatie.

Opstart bij Advipro

Eva:

Vóór Advipro werkte ik in een totaal andere sector, daarom was het eventjes zoeken alvorens ik mijn plekje gevonden had. Gelukkig waren er de ‘Friday drinks’ (nu beter gekend als ‘Advipro Apero’) en de vele teambuildings om alle collega’s te leren kennen, de uitvraagmomenten bij uitstek! De switch van sector was ook zeker geen probleem, gezien er tal van opleidingen worden georganiseerd binnen de eigen GxP Academy waardoor je in spoedtempo wordt ondergedompeld in de wereld van life sciences.

Yani:

Na mijn opleiding Geneesmiddelenontwikkeling ben ik aan de slag gegaan bij. Al snel stond er een eerste project voor me klaar, hierbij zorgde Advipro ervoor dat ik zo goed als mogelijk voorbereid was door hun uitgebreide trainingsprogramma en professionele begeleiding door de ervaren collega’s.

De overgang van student tot werkende mens, is voor mij heel comfortabel verlopen, dit zeker en vast door het Advipro A-Team!

Validatie-training-maart-2022

Variatie, persoonlijke groei en kennis opbouwen

Eva:

Tijdens de Covid-periode ben ik gestart op project als Project Engineer Sterilisatie Validatie. Gezien dit een zeer drukke periode was kreeg ik direct veel verantwoordelijkheden, hierdoor was er  een steile groeicurve. 

Binnen het project is er erg veel variatie in het takenpakket, waardoor ik het project na twee jaar nog steeds heel graag doe. Enerzijds komen we voor het uitvoeren van verschillende testen frequent in contact met productie en anderzijds wordt dit afgewisseld met een goede portie documentatiewerk. We worden uitgedaagd op verschillende vlakken waardoor ik als persoon kan groeien en meer zelfvertrouwen krijg, een zeer fijn gevoel.

Ook de evaluatietool die binnen Advipro gebruikt wordt, helpt me bij mijn groei. Door middel van het concretiseren van gerichte doelstellingen kan ik gericht werken aan competenties die ik zelf belangrijk vind.

Yani:

Vrij snel na m’n opstart bij Advipro ben ik op project mogen beginnen als Project Engineer Sterilisatie Validatie. Dit bij één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, wat wil zeggen dat het tempo best wel hoog ligt. Hierdoor heb ik zeer snel en heel veel kunnen bijleren op korte tijd. Ik ben op korte termijn getraind in verschillende technieken die men hanteert voor steriele producties.

Wat ik zo leuk vind, is dat wij op verschillende fasen van het productieproces ons steentje bijdragen en dit maakt het project heel divers. Via on-the-job trainingen probeer ik continu relevante kennis op te bouwen en mezelf te ontwikkelen tot een SME van een bepaalde techniek.

20130101-SAM_7721

Advipro collega’s: een hecht team zowel op als naast het werk

Eva:

Tijdens mijn vorige projecten werkte ik altijd nauw samen met Advipro-collega’s en dat miste ik nu wel een beetje op mijn huidig project. Gelukkig is dit sinds een goed half jaar veranderd en heb ik Yani mogen ontvangen als collega op project. De aanwerving ging super vlot, omdat Yani zelf al heel enthousiast was over het project en ik eigenlijk niet veel moeite meer moest doen om beide partijen te overtuigen!

Yani:

Op project heb ik het geluk om te kunnen samenwerken met Advipro-collega Eva wat ik zeer aangenaam vind. Door de expertise die zij heeft kunnen opbouwen tijdens haar loopbaanervaringen, kon ik rekenen op een heel goede ondersteuning tijdens mijn eerste opdrachten binnen het sterilisatie validatie team. Ook naast het project zijn er voldoende momenten om de andere Advipro-collega’s terug te zien en nieuwe collega’s te leren kennen onder een toffe sfeer om zo elkaar verder te inspireren en motiveren.

Timothy